132 resultaten

Specerijen

Onze specerijen zijn puur en aromatisch. Ze zijn meestal langer houdbaar dan gemalen kruiden en specerijen omdat ze minder geur en smaak verliezen. Je kunt onze specerijen zelf vers malen met een vijzel of koffiemolen. Het beste is om eerst de specerijen te roosteren in een droge koekenpan. Dit doe je tot ze een heerlijke smaak afgeven maar kijk uit dat ze niet verbranden. Populaire specerijen om zelf thuis te malen zijn kaneel en steranijs. 

Wil je de echte smaak van kruiden en specerijen proeven? Bestel je favoriete kruiden en specerijen nu bij Voordeelkruiden.

Vanaf  3,45
Vanaf  3,45
Vanaf  4,45
Vanaf  4,45
Vanaf  4,45
Vanaf  2,95
Vanaf  2,95
Vanaf  2,45
Vanaf  2,95
Uitverkocht
Vanaf  5,95
Uitverkocht
Vanaf  3,45
Vanaf  2,95
Uitverkocht
Vanaf  3,45
Vanaf  3,45
Vanaf  2,95

Specerijen zijn smaakmakers die afkomstig zijn van planten, zoals zaden, vruchten, schors, wortels, en bloemknoppen. Ze worden voornamelijk gebruikt om smaak, aroma en kleur toe te voegen aan gerechten en dranken. Specerijen zijn al eeuwenlang waardevol in de keuken en werden oorspronkelijk gebruikt voor conservering van voedsel en als medicijnen. Enkele bekende specerijen zijn:

  • Peper: Zwarte peperkorrels worden gewonnen uit de peperplant en worden gebruikt om gerechten pittig te maken.
  • Kruidnagel: Kruidnagels zijn de gedroogde bloemknoppen van de kruidnagelboom. Ze hebben een sterk aroma en worden vaak gebruikt in gebak, stoofschotels en sauzen.
  • Kaneel: Kaneel wordt gewonnen uit de binnenste bast van de kaneelboom. Het wordt gebruikt om zoete gerechten, zoals gebak, desserts en warme dranken, op smaak te brengen.
  • Nootmuskaat: Nootmuskaat is een zaad afkomstig van de nootmuskaatboom. Het heeft een warme, nootachtige smaak en wordt vaak gebruikt in hartige gerechten, soepen, sauzen en zoete lekkernijen.
  • Kurkuma: Kurkuma is een wortelstok die tot poeder wordt vermalen. Het wordt vaak gebruikt als een geeloranje kleurstof in gerechten en staat bekend om zijn medicinale eigenschappen.
  • Komijn: Komijnzaadjes hebben een aardse, nootachtige smaak en worden veel gebruikt in curry's, stoofschotels, rijstgerechten en Mexicaanse gerechten.
  • Gember: Gember is een wortelstok met een scherpe, pittige smaak. Het wordt gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten, zoals curry's, gebak, marinades en thee.
  • Koriander: Korianderzaadjes hebben een citrusachtige smaak en worden veel gebruikt in curry's, stoofschotels, salades en sauzen.
Er zijn nog vele andere specerijen, elk met zijn eigen unieke smaak en toepassingen in de keuken.