Gastronomisch zout voor de fijnproevers
Binnen ons assortiment vind je geen gewoon keukenzout, maar een exclusief aanbod met verschillende soorten gastronomisch zout. Populaire zouten zoals Himalaya zout en Fleur de sel zijn bij ons altijd ruim op voorraad. Voor de culinaire fijnproevers hebben we exclusieve zouten zoals Incazout, Boliviaans rozenzout en Australisch rivierzout. We hebben de beste zouten ter wereld voor jou geselecteerd. Bekijk hieronder ons assortiment en bestel direct en eenvoudig online. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.
Tafelzout, zeezout, steenzout: wat is het verschil?
Zeezout is een gezonder alternatief voor tafelzout omdat het ongeraffineerd is en geen toevoegingen bevat. Zeezout wordt gewonnen door verdamping van zeewater. Tafelzout, ook wel keukenzout genoemd, wordt ondergronds gewonnen en gezuiverd. Dit betekent dat tafelzout ontdaan is van mineralen en daardoor niet zo gezond is als zeezout. Steenzout zoals
Boliviaans rozenzout en
Himalaya zout daarentegen wordt in vaste vorm gewonnen en ondergaat geen chemische behandeling zoals tafelzout. Zowel zeezout als steenzout staan bekend als gezondere alternatieven voor het geraffineerde tafelzout. Een ander verschil tussen deze zoutsoorten is de textuur. Tafelzout heeft zeer fijne kristallen en zeezout heeft grotere kristallen en een ruwe textuur. Ook is er een verschil in jodiumgehalte. Tafelzout bevat meestal toegevoegd jodium, terwijl zeezout zelden gejodeerd is.