22 resultaten

Curry poeders

Bij Voordeelkruiden vind je het grootste assortiment kerriepoeder en Indiase curry. Curry poeder is de smaakmaker in de Indiase keuken. Het bestaat uit een smaakvolle ingrediënten en maakt van een simpel gerecht een geweldige smaaksensatie. Meestal is de kleur van de curry poeder geel, maar er is ook de rode versie. De rode kleur is afkomstig van rode pepers, waardoor de rode kerrie dan ook over het algemeen pittiger van smaak is.

Het woord kerrie of curry is een verbastering van het Tamil woord “kari” wat saus betekent. Over de wereld verschilt de samenstelling van de kerrie dan ook sterk. Kerriepoeder is in Azië vaak een basis voor rijstgerechten. Met toevoeging van water of kokosmelk ontstaat een heerlijke saus en komt de smaak en geur vrij. In kerrie zitten meestal de volgende specerijen: gember, kardemom, koriander, kruidnagel, karwij, kurkuma (waar de gele kleur vandaan komt), komijn en zwarte peper. Deze losse specerijen zijn ook bij ons te koop, handig als je je eigen curry poeder wilt samenstellen.

Bij voordeelkruiden kun je verschillende soorten curry poeder kopen, waaronder korma, biryani, balti, jalfrezi en vindaloo. De laatste soort is erg heet en de eerste is het mildst.

Vanaf  3,95
Vanaf  3,95
Vanaf  3,95
Zoutvrij
Vanaf  4,45
Zoutvrij
Vanaf  3,95
Sale
Vanaf  4,45
Vanaf  2,95
Vanaf  4,95
Vanaf  4,45
Vanaf  2,95
Vanaf  2,95
Vanaf  2,95
Vanaf  4,95
Vanaf  3,45
Vanaf  3,95