22 resultaten

Peperkorrels

Peperkorrels zijn de gedroogde bessen van de peperplant, Piper nigrum. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals zwarte peper, witte peper en groene peper. Dit zijn de populairste peperkorrels:

Zwarte peperkorrels: Dit zijn de meest bekende en veelgebruikte peperkorrels. Ze worden verkregen door de onrijpe bessen te oogsten en te drogen. Het drogen zorgt voor de kenmerkende gerimpelde zwarte buitenkant. Zwarte peper heeft een scherpe, pittige smaak en wordt gebruikt in verschillende hartige gerechten, sauzen en marinades.

Witte peperkorrels: Witte peper wordt verkregen uit volledig rijpe bessen. De buitenste schil wordt verwijderd voordat de bessen worden gedroogd, waardoor ze een lichtgekleurde, crèmekleurige tint krijgen. Witte peper heeft een mildere smaak dan zwarte peper en wordt vaak gebruikt in lichtgekleurde gerechten, zoals romige sauzen, aardappelpuree en visgerechten.

Groene peperkorrels: Groene peperkorrels zijn onrijpe peperbessen die worden geconserveerd in pekel of gedroogd. Ze behouden hun groene kleur en hebben een milde, fruitige smaak. Groene peperkorrels worden vaak gebruikt in marinades, stoofschotels en in sommige Aziatische gerechten.

Roze peperkorrels: Hoewel ze “peperkorrels” worden genoemd, zijn roze peperkorrels eigenlijk geen echte peperkorrels. Ze komen van een andere plant, de schinusboom. Roze peper heeft een milde, zoete en licht fruitige smaak. Roze peperkorrels worden vaak gebruikt als decoratie op gerechten, in salades of in combinatie met andere specerijen.

Vanaf  3,45
Vanaf  2,95
Vanaf  3,45
Vanaf  3,45
Vanaf  3,95
Uitverkocht
Vanaf  3,95
Vanaf  3,95
Vanaf  4,45
Vanaf  2,95
Vanaf  2,95
Vanaf  2,95
Vanaf  2,95
Vanaf  2,95
Vanaf  3,45
Vanaf  3,45
Vanaf  4,45

Peperkorrels bevatten piperine, de verbinding die verantwoordelijk is voor de scherpe smaak. Naast het gebruik als specerij, wordt peper ook gewaardeerd om zijn gezondheidsvoordelen, zoals het stimuleren van de spijsvertering, het verbeteren van de opname van voedingsstoffen en het remmen van ontstekingen.

Het malen van peperkorrels vlak voor gebruik behoudt de maximale smaak en aroma. Veel mensen gebruiken pepermolens om hele peperkorrels te malen, maar je kunt ook gemalen peper kopen.

Voordeelkruiden heeft naast de populaire peperkorrels ook een interessant assortiment bijzondere pepers, zoals de Tasmaanse bergpeper en de Afrikaanse selimpeper. Ben je een echte chili head? Kijk dan bij onze gedroogde chilipepers.