40 resultaten

Natuurlijke etherische oliën

Etherische oliën worden ook wel essentiële, aromatische of vluchtige oliën genoemd. Het zijn sterk geconcentreerde geurstoffen die verkregen worden uit (geneeskrachtige) planten. Met etherische oliën kun je de conditie van je huid of je haar verbeteren, de geur en werking van je DIY-cosmetica versterken en natuurlijke parfums samenstellen. Of maak je eigen geurstokjes en geursprays en geef hiermee je woonkamer, slaapkamer of auto een heerlijk geurtje. Met etherische oliën van Voordeelkruiden kun je eindeloos experimenteren en genieten. We selecteren de beste leveranciers van etherische oliën van over de hele wereld. In ons assortiment vind je een ruime keuze aan 100% natuurlijke etherische oliën van de hoogste kwaliteit.


Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën zijn vloeibare, vluchtige geurstoffen die op uiteenlopende manieren worden verkregen uit verschillende delen van planten zoals: bladeren, bloemen, zaden of wortels. Afhankelijk van de plant kan de olie verkregen worden door stoomdestillatie, door persen of door het centrifugeren van fruitschillen (bijv. citrusvruchten). Essentiële oliën lossen het beste op in vetten en alcohol. Daarom kom je ze vaak tegen in de parfumerie. Elke etherische olie heeft unieke aromatherapeutische en verzorgende eigenschappen. Populaire etherische oliën in ons aanbod zijn onder andere lavendel olie, eucalyptus olie, pepermunt olie en Ylang Ylang olie.

Etherische olie in aromatherapie

Aromatherapie is het inhaleren of het op de huid aanbrengen van essentiële oliën. Met een aromaverdeler en onze natuurlijke etherische oliën breng je iedere gewenste geur in de door jou gewenste ruimte. Dat geeft een heerlijke geur en stimuleert lichaam en geest. Je kunt verschillende etherische oliën mengen om je eigen unieke geurtjes te creëren.

Essentiële olie voor huid en haar

Je kunt etherische oliën combineren met plantaardige oliën en ze toevoegen aan doe-het-zelfcosmetica (DIY-cosmetica), badolie of massageolie. Voeg je favoriete etherische olie toe aan je crèmes, lotions, maskers en douchegels. Voordat je etherische olie rechtstreeks op de huid aanbrengt, raden we je aan om een allergietest uit te voeren op een klein deel van de huid, bijvoorbeeld achter het oor. Etherische oliën zijn sterk geconcentreerde stoffen die irritatie en allergische reacties kunnen veroorzaken.