Top 7 superfoods: van spirulina tot acai bessen

Top 7 superfoods: van spirulina tot acai bessen

Ben je benieuwd welke superfoods nu echt het verschil maken in jouw dagelijkse voeding? Je bent niet de enige! Steeds meer mensen zijn op zoek naar voedzame ingrediënten om hun maaltijden mee te verrijken. We nemen je mee langs onze top 7 meest populaire en veelgezochte superfoods. Wat zijn superfoods precies? Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen[…]

Waarom bijenpollen gezond zijn

Waarom bijenpollen gezond zijn

Bijenpollen zijn een krachtig superfood en hebben talloze gezondheidsvoordelen. In deze blog gaan we dieper in op wat bijenpollen zijn, waarom ze zo goed voor je zijn en hoe je ze kunt gebruiken. Wat zijn bijenpollen? Bijenpollen, ook wel bekend als stuifmeelkorrels, zijn kleine balletjes van stuifmeel die door bijen worden verzameld van bloemen. Deze[…]

Alles wat je moet weten over etherische eucalyptus olie

Alles wat je moet weten over etherische eucalyptus olie

Oorsprong van eucalyptus olie De eucalyptus boom is inheems in Australië, waar de Aboriginals de geneeskrachtige eigenschappen al eeuwenlang kennen. In de 18e eeuw werd eucalyptus voor het eerst geïntroduceerd in Europa en de rest van de wereld. Sindsdien heeft het een prominente plaats verworven in de traditionele geneeskunde en de aromatherapie. Samenstelling Eucalyptus etherische[…]

Dit moet je weten over kamillethee

Dit moet je weten over kamillethee

Wat is kamillethee? Kamillethee is een kruidenthee die eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen en kalmerende effecten. Officieel is kamillethee geen thee omdat het geen bestandsdelen bevat van de theeplant (Camellia sinensis) De geschiedenis van kamille Kamille is afkomstig van de plantensoort Matricaria chamomilla en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het oude[…]

Kan zout bederven?

Kan zout bederven?

Zout is een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Het verbetert de smaak van gerechten en heeft conserverende eigenschappen. Zout is in principe onbeperkt houdbaar en bederft niet. Dit komt omdat zout geen organische stof is maar een mineraal. Om de kwaliteit van zout optimaal te houden is het belangrijk om het correct te bewaren. In[…]

De veelzijdigheid van paprikapoeder

De veelzijdigheid van paprikapoeder

Paprikapoeder is een veelzijdige specerij die in veel keukens over de hele wereld wordt gebruikt om smaak en kleur aan gerechten te geven. Het wordt verkregen door paprika (Capsicum annuum) te drogen en te vermalen tot een fijn poeder. Paprikapoeder is verkrijgbaar in verschillende varianten, elk met zijn eigen smaakprofiel en toepassingen. De meest voorkomende[…]