Of je nu een doorgewinterde grillmeister bent of net begint met barbecueën, het maken van je eigen BBQ rub is een eenvoudige en goedkope manier om je BBQ gerechten op smaak te brengen. Een goede rub voegt niet alleen smaak toe, maar zorgt ook voor een extra krokant korstje. In dit blog leer je hoe[…]
Bijenpollen zijn een krachtig superfood en hebben talloze gezondheidsvoordelen. In deze blog gaan we dieper in op wat bijenpollen zijn, waarom ze zo goed voor je zijn en hoe je ze kunt gebruiken. Wat zijn bijenpollen? Bijenpollen, ook wel bekend als stuifmeelkorrels, zijn kleine balletjes van stuifmeel die door bijen worden verzameld van bloemen. Deze[…]
Oorsprong van eucalyptus olie De eucalyptus boom is inheems in Australië, waar de Aboriginals de geneeskrachtige eigenschappen al eeuwenlang kennen. In de 18e eeuw werd eucalyptus voor het eerst geïntroduceerd in Europa en de rest van de wereld. Sindsdien heeft het een prominente plaats verworven in de traditionele geneeskunde en de aromatherapie. Samenstelling Eucalyptus etherische[…]
Wat is kamillethee? Kamillethee is een kruidenthee die eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen en kalmerende effecten. Officieel is kamillethee geen thee omdat het geen bestandsdelen bevat van de theeplant (Camellia sinensis) De geschiedenis van kamille Kamille is afkomstig van de plantensoort Matricaria chamomilla en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het oude[…]
Kruiden brengen smaak en geur in onze gerechten. In dit blog zetten we de populairste keukenkruiden voor je op een rijtje. 1. Basilicum Basilicum heeft een fris aroma en zoete smaak en staat bekend als “het koninklijke kruid”. Het speelt de hoofdrol in gerechten als salade caprese en pesto. Deze kruidige groene bladeren zijn niet[…]
Zout is een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Het verbetert de smaak van gerechten en heeft conserverende eigenschappen. Zout is in principe onbeperkt houdbaar en bederft niet. Dit komt omdat zout geen organische stof is maar een mineraal. Om de kwaliteit van zout optimaal te houden is het belangrijk om het correct te bewaren. In[…]
Paprikapoeder is een veelzijdige specerij die in veel keukens over de hele wereld wordt gebruikt om smaak en kleur aan gerechten te geven. Het wordt verkregen door paprika (Capsicum annuum) te drogen en te vermalen tot een fijn poeder. Paprikapoeder is verkrijgbaar in verschillende varianten, elk met zijn eigen smaakprofiel en toepassingen. De meest voorkomende[…]
Himalayazout is afkomstig uit de uitlopers van het Himalayagebergte. Je kunt gerust zeggen dat dit unieke zout de wereld heeft veroverd met zijn sublieme smaak en gezonde eigenschappen. In dit blog nemen we je mee op een reis door de oorsprong, samenstelling, en diverse toepassingen van dit natuurwonder. Ontdek waarom Himalayazout niet mag ontbreken in[…]
(Bron foto: https://www.ecolife.zone/herbal-remedies/) Etherische oliën hebben de mensheid al eeuwenlang geboeid met hun betoverende geuren en veelzijdige toepassingen. Deze geconcentreerde extracten van planten bevatten niet alleen de essentie van hun aroma, maar bieden ook een scala aan gezondheidsvoordelen. Etherische oliën hebben een prominente plaats veroverd in welness therapie, van aromatherapie tot huidverzorging. In dit blog[…]
In de kleurrijke wereld van thee zijn er talloze smaken en variëteiten om van te genieten. Soms zijn er iets minder bekende soorten die langzaam maar zeker aandacht opeisen. Brandnetelthee is zo’n juweeltje dat al aardig de weg heeft gevonden naar het hart van theeliefhebbers. In dit blog verkennen we de boeiende wereld van brandnetelthee[…]