Wat is kamillethee? Kamillethee is een kruidenthee die eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen en kalmerende effecten. Officieel is kamillethee geen thee omdat het geen bestandsdelen bevat van de theeplant (Camellia sinensis) De geschiedenis van kamille Kamille is afkomstig van de plantensoort Matricaria chamomilla en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het oude[…]
Kruiden brengen smaak en geur in onze gerechten. In dit blog zetten we de populairste keukenkruiden voor je op een rijtje. 1. Basilicum Basilicum heeft een fris aroma en zoete smaak en staat bekend als “het koninklijke kruid”. Het speelt de hoofdrol in gerechten als salade caprese en pesto. Deze kruidige groene bladeren zijn niet[…]
Zout is een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Het verbetert de smaak van gerechten en heeft conserverende eigenschappen. Zout is in principe onbeperkt houdbaar en bederft niet. Dit komt omdat zout geen organische stof is maar een mineraal. Om de kwaliteit van zout optimaal te houden is het belangrijk om het correct te bewaren. In[…]
Paprikapoeder is een veelzijdige specerij die in veel keukens over de hele wereld wordt gebruikt om smaak en kleur aan gerechten te geven. Het wordt verkregen door paprika (Capsicum annuum) te drogen en te vermalen tot een fijn poeder. Paprikapoeder is verkrijgbaar in verschillende varianten, elk met zijn eigen smaakprofiel en toepassingen. De meest voorkomende[…]
Himalayazout is afkomstig uit de uitlopers van het Himalayagebergte. Je kunt gerust zeggen dat dit unieke zout de wereld heeft veroverd met zijn sublieme smaak en gezonde eigenschappen. In dit blog nemen we je mee op een reis door de oorsprong, samenstelling, en diverse toepassingen van dit natuurwonder. Ontdek waarom Himalayazout niet mag ontbreken in[…]
Etherische oliën hebben de mensheid al eeuwenlang geboeid met hun betoverende geuren en veelzijdige toepassingen. Deze geconcentreerde extracten van planten bevatten niet alleen de essentie van hun aroma, maar bieden ook een scala aan gezondheidsvoordelen. Etherische oliën hebben een prominente plaats veroverd in welness therapie, van aromatherapie tot huidverzorging. In dit blog verkennen we de[…]
In de kleurrijke wereld van thee zijn er talloze smaken en variëteiten om van te genieten. Soms zijn er iets minder bekende soorten die langzaam maar zeker aandacht opeisen. Brandnetelthee is zo’n juweeltje dat al aardig de weg heeft gevonden naar het hart van theeliefhebbers. In dit blog verkennen we de boeiende wereld van brandnetelthee[…]
Zwarte peper kun je gerust de koning van de specerijen noemen. Deze pittige smaakmaker is al eeuwenlang een onmisbaar ingrediënt in gerechten over de hele wereld. Zwarte peper is niet alleen populair in de keuken, maar heeft ook positieve eigenschappen voor de gezondheid In dit blog duiken we dieper in de geschiedenis, de toepassingen en[…]
Of je nu van goudbruine, knapperige patatjes houdt die net uit de friteuse komen of van ovengebakken friet, één ding is zeker: patat is onweerstaanbaar lekker. Maar wat is een goede portie friet zonder de perfecte kruidenmix om het geheel naar een hoger niveau te tillen? Waarom zou je niet je eigen patatkruiden maken? Ontdek[…]
Specerijen geven een smaakboost aan alledaagse gerechten en zijn onmisbaar in je keukenkastje . In dit blog verkennen we de meest gebruikte specerijen. Benieuwd naar de populairste keukenkruiden? Lees dan hier verder. 1. Peper (zwarte en witte Peper) Peper is de koning van de specerijen en een van de oudste specerijen ter wereld. Zwarte peperkorrels,[…]
- 1
- 2