Oorsprong van eucalyptus olie De eucalyptus boom is inheems in Australië, waar de Aboriginals de geneeskrachtige eigenschappen al eeuwenlang kennen. In de 18e eeuw werd eucalyptus voor het eerst geïntroduceerd in Europa en de rest van de wereld. Sindsdien heeft het een prominente plaats verworven in de traditionele geneeskunde en de aromatherapie. Samenstelling Eucalyptus etherische[…]
Kruiden brengen smaak en geur in onze gerechten. In dit blog zetten we de populairste keukenkruiden voor je op een rijtje. 1. Basilicum Basilicum heeft een fris aroma en zoete smaak en staat bekend als “het koninklijke kruid”. Het speelt de hoofdrol in gerechten als salade caprese en pesto. Deze kruidige groene bladeren zijn niet[…]
Zout is een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Het verbetert de smaak van gerechten en heeft conserverende eigenschappen. Zout is in principe onbeperkt houdbaar en bederft niet. Dit komt omdat zout geen organische stof is maar een mineraal. Om de kwaliteit van zout optimaal te houden is het belangrijk om het correct te bewaren. In[…]
Specerijen geven een smaakboost aan alledaagse gerechten en zijn onmisbaar in je keukenkastje . In dit blog verkennen we de meest gebruikte specerijen. Benieuwd naar de populairste keukenkruiden? Lees dan hier verder. 1. Peper (zwarte en witte Peper) Peper is de koning van de specerijen en een van de oudste specerijen ter wereld. Zwarte peperkorrels,[…]
Haal je je kruiden nog in de supermarkt? Of ben je al overgestapt op online winkelen om de heerlijkste smaakmakers voor je gerechten te kopen? We hebben voor je op een rijtje gezet waarom het echt veel beter is om je kruiden online te halen. 1. Online kruiden zijn verser Kruiden gaan minder lang mee[…]
Kruiden en specerijen zijn onmisbaar in iedere keuken en geven je favoriete gerechten smaak en kleur. Maar alleen als ze vers worden gehouden. Lees hier hoe je kunt bepalen of kruiden nog vers zijn en hoe je ze het beste kunt bewaren. Kunnen kruiden over de datum gaan? Op al onze productverpakkingen staat een zogenaamde[…]