Annatto
Vanaf € 2,95
Annatto is een natuurlijke kleurstof. De kleur varieert tussen geel en rood. Dit is afhankelijk waar het mee vermengd wordt. Annatto, ook wel achiote genoemd, wordt ook als smaakstof gebruikt en smaakt ietwat rokerig en zoet.
- De voordeligste kruidenwinkel
- Nederlandse webshop
- Vragen? Bel ons op 010-3046089
- Geen plastic, duurzaam verpakt
- Gratis verzending boven € 50,-
- Bestel nu, morgen in huis
- 97% wordt op tijd bezorgd
- Klanten geven ons een 9,6
- Binnen 30 dagen retourneren
Meer mogelijkheden
Beschrijving
Annatto zaadjes
Annatto is een oranjerode kleurstof die uit de zaden van de tropische orleaanboom wordt gewonnen. De Azteken en andere Indiaanse volkeren gebruikten het al als kleurstof. De indianen verfden hun huid er mee, vandaar de naam roodhuiden. Tegenwoordig wordt annatto nog veel gebruikt in Mexicaanse en Latijns-Amerikaanse gerechten. Het wordt gebruikt als kleurstof in Arroz con pollo. Dit gerecht is dagelijkse kost in veel Zuid-Amerikaanse landen. Ook op de Antillen wordt het vaak gegeten.
Annatto: natuurlijke kleurstof E160b
Annatto is een natuurlijke kleurstof en wordt ook wel aangeduid als E160B. Het is een van de weinige hulpstoffen die wettelijk is toegestaan bij het kaasmaken. Anatto wordt toegevoegd om de kaas door het jaar heen een constante gele kleur te geven. Zonder deze kleurstof varieert de kleur van de kaas door het jaar heen. Annatto wordt ook wel de armeluis-saffraan genoemd. Qua pigmenten lijken deze natuurlijke kleurstoffen ook veel op elkaar.
Annatto kopen
Bij Voordeelkruiden hebben we Annatto van topkwaliteit. Wist je dat Annatto naast kleurstof ook als smaakmaker gebruikt wordt? Annatto smaakt licht rokerig en nootachtig en is licht zoet. Deze smaken passen goed bij rijst en bij kip. Annato combineert goed met ui en laurierblaadjes.
Voordelen van annato
Annato is niet alleen een natuurlijke kleurstof die al eeuwen wordt gebruikt. Het ingrediënt is ook gezond en bevat calcium en foliumzuur.
Vlug-klaar gerecht met Annato
Annato olie. Verwarm 250 ml zonnebloemolie of olijfolie en voeg 200 gram annato zaadjes toe. Kook dit mengsel tot de olie diep oranje is geworden. Zeef de zaden uit de olie en laat het afkoelen. Gebruik annatto olie om kip en vis te marineren.