Steranijs
Vanaf € 3,95
Steranijs lijkt qua smaak en geur veel op venkel en anijs. Maar steranijs is een stuk scherper, warmer en dieper. Tijdens het koken wordt de zoete smaak van steranijs intenser. Dit kan zelfs een bittere nasmaak geven als je er te veel van gebruikt. Steranijs geeft ook een heerlijke smaak aan thee en kruidenthee. Steranijs kan goed worden gecombineerd met kaneel, nootmuskaat en kruidnagel voor gebruik in bakgerechten zoals appeltaart en peperkoek.
- Bestel nu, morgen in huis
- Klanten geven ons een 9,6
- Gratis verzending boven € 50,-
- Vragen? Bel ons op 010-3046089
- Niet tevreden, geld terug
Meer mogelijkheden
Beschrijving
Steranijs kopen
Steranijs is heerlijk om je curry wat zoets mee te geven, Het smaakt ook lekker bij appelmoes, cakes en taartjes.
Wat is steranijs?
Steranijs is de gedroogde vrucht van de Illicium verum boom en heeft de vorm van een achtpuntige ster. De smaak van steranijs is zeer intens en geurig en krachtiger dan gewone anijs.
Hoe smaakt steranijs?
Steranijs heeft een sterke, onderscheidende smaak die zoet en kruidig is. De smaak van steranijs is vergelijkbaar met zoethout en moet in kleine hoeveelheden worden gebruikt. Hoewel de smaak van steranijs in het algemeen als zoet wordt beschouwd, past het ook goed in hartige gerechten; het combineert goed bij uien, gevogelte, rundvlees, kaneel en gember.
Steranijs vervangen
Om steranijs in een recept te vervangen, kun je venkelzaad, gewone anijs of vijfkruidenpoeder gebruiken.
Koken met steranijs
Steranijs wordt in veel gerechten toegepast. In Vietnam is steranijs de belangrijkste smaakmaker in pho noedelsoep en in Thailand wordt het gebruikt om ijsthee op smaak te brengen. Steranijs is populair in de Chinese keuken, vooral bij groenten en rijst. Het is ook een van de 5 ingrediënten van het beroemde vijfkruidenpoeder. Steranijs is ook een veel voorkomend kruid in de Indiase keuken, waar het wordt gebruikt in de kruidenmix garam masala, evenals gerechten zoals biryani en drankjes zoals chai. In Europa wordt steranijs ook toegepast in bakgerechten.
Waar komt steranijs vandaan?
Steranijs komt oorspronkelijk uit China en werd in Europa geïntroduceerd door Marco Polo. Door zijn zeldzaamheid en prijs werd het in het begin nauwelijks gebruikt. Pas nadat de Britten het massaal gingen importeren werd steranijs populair.