Wat is Himalayazout?

Wat is Himalayazout?

Wat is Himalayazout? Himalayazout komt uit de uitlopers van het Himalayagebergte en staat bekend om zijn zachte smaak en karakteristieke roze kleur. Het wordt vaak gebruikt in de keuken als alternatief voor regulier tafelzout en wordt daarnaast ook decoratief toegepast en in verzorgingsproducten. De oorsprong van Himalayazout Het zout wordt gewonnen in de Khewra-zoutmijn in[…]

Etherische olie: wellness in een flesje

Etherische oliën wellness in een flesje

(Bron foto: https://www.ecolife.zone/herbal-remedies/) Etherische oliën hebben de mensheid al eeuwenlang geboeid met hun betoverende geuren en veelzijdige toepassingen. Deze geconcentreerde extracten van planten bevatten niet alleen de essentie van hun aroma, maar bieden ook een scala aan gezondheidsvoordelen. Etherische oliën hebben een prominente plaats veroverd in welness therapie, van aromatherapie tot huidverzorging. In dit blog[…]

Wat is brandnetelthee?

Wat is brandnetelthee

In de wereld van kruidenthee bestaan talloze smaken en varianten. Naast bekende klassiekers zijn er ook minder bekende soorten die steeds meer aandacht krijgen. Brandnetelthee is daar een mooi voorbeeld van: een kruidige infusie die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden onder theeliefhebbers. Geschiedenis van brandnetelthee De brandnetelplant (Urtica dioica) is herkenbaar aan zijn[…]

Zwarte peper: de koning van de specerijen

Zwarte peper - koning specerijen

Zwarte peper wordt vaak de koning van de specerijen genoemd. Deze pittige smaakmaker is al eeuwenlang een onmisbaar ingrediënt in keukens over de hele wereld. In dit blog lees je meer over de geschiedenis, de smaak en de verschillende toepassingen van zwarte peper. De geschiedenis van zwarte peper De oorsprong van zwarte peper ligt in[…]

We love lavendel

Lavendel is een populair kruid dat oorspronkelijk uit Egypte komt. Tegenwoordig wordt het verbouwd in landen rond de Middellandse-Zee. Het woord lavendel komt van het Latijn ‘lavere’ wat ‘wassen’ betekent. Het is dus lang bekend dat lavendel reinigend is voor lichaam en geeft. Lavendelthee is een prima cafeïnevrij alternatief voor het warme ochtenddrankje. Lavendelthee prikkelt[…]

Zelf Provençaalse kruiden maken

Zelf-Provencaalse-kruiden-maken

De liefhebbers van de Franse keuken komen ze in veel recepten altijd weer tegen: herbes de Provence, in het Nederlands worden ze Provençaalse kruiden genoemd. Ze geven je gerechten een karakteristieke mediterrane smaak en geur. Je kunt Provençaalse kruiden gebruiken in marinades, sauzen, tomatengerechten en bij salades en gebakken krieltje. Wil je zelf je eigen[…]