Himalayazout is afkomstig uit de uitlopers van het Himalayagebergte. Je kunt gerust zeggen dat dit unieke zout de wereld heeft veroverd met zijn sublieme smaak en gezonde eigenschappen. In dit blog nemen we je mee op een reis door de oorsprong, samenstelling, en diverse toepassingen van dit natuurwonder. Ontdek waarom Himalayazout niet mag ontbreken in[…]
(Bron foto: https://www.ecolife.zone/herbal-remedies/) Etherische oliën hebben de mensheid al eeuwenlang geboeid met hun betoverende geuren en veelzijdige toepassingen. Deze geconcentreerde extracten van planten bevatten niet alleen de essentie van hun aroma, maar bieden ook een scala aan gezondheidsvoordelen. Etherische oliën hebben een prominente plaats veroverd in welness therapie, van aromatherapie tot huidverzorging. In dit blog[…]
In de kleurrijke wereld van thee zijn er talloze smaken en variëteiten om van te genieten. Soms zijn er iets minder bekende soorten die langzaam maar zeker aandacht opeisen. Brandnetelthee is zo’n juweeltje dat al aardig de weg heeft gevonden naar het hart van theeliefhebbers. In dit blog verkennen we de boeiende wereld van brandnetelthee[…]
Zwarte peper kun je gerust de koning van de specerijen noemen. Deze pittige smaakmaker is al eeuwenlang een onmisbaar ingrediënt in gerechten over de hele wereld. Zwarte peper is niet alleen populair in de keuken, maar heeft ook positieve eigenschappen voor de gezondheid In dit blog duiken we dieper in de geschiedenis, de toepassingen en[…]
Of je nu van goudbruine, knapperige patatjes houdt die net uit de friteuse komen of van ovengebakken friet, één ding is zeker: patat is onweerstaanbaar lekker. Maar wat is een goede portie friet zonder de perfecte kruidenmix om het geheel naar een hoger niveau te tillen? Waarom zou je niet je eigen patatkruiden maken? Ontdek[…]
Specerijen geven een smaakboost aan alledaagse gerechten en zijn onmisbaar in je keukenkastje . In dit blog verkennen we de meest gebruikte specerijen. Benieuwd naar de populairste keukenkruiden? Lees dan hier verder. 1. Peper (zwarte en witte Peper) Peper is de koning van de specerijen en een van de oudste specerijen ter wereld. Zwarte peperkorrels,[…]
Lavendel is een populair kruid dat oorspronkelijk uit Egypte komt. Tegenwoordig wordt het verbouwd in landen rond de Middellandse-Zee. Het woord lavendel komt van het Latijn ‘lavere’ wat ‘wassen’ betekent. Het is dus lang bekend dat lavendel reinigend is voor lichaam en geeft. Lavendelthee is een prima cafeïnevrij alternatief voor het warme ochtenddrankje. Lavendelthee prikkelt[…]
Sluit je ogen en denk aan versgemalen paradijszaad. Wat ruik je dan? Er zijn maar weinig mensen die deze bijzondere specerij kennen. Daarom doen wij een poging om de unieke geur van paradijskorrels te beschrijven. Denk aan een combinatie van hazelnoot, cacao en mandarijn. Samengevat is dat de geur van paradijszaad. Het smaakt zoet, aards,[…]
Deze pasilla chili saus is een klassieker uit de Mexicaanse keuken en wordt gebruikt bij gerechten met eieren, gegrild vlees of kip. Het is ook lekker bij quesadillas, enchiladas en tortilla chips. De gebruikte pasilla peper wordt ook wel chilaca, chile negro (zwarte peper) of pasilla bajio genoemd. In plaats van de saus kant en[…]
De liefhebbers van de Franse keuken komen ze in veel recepten altijd weer tegen: herbes de Provence, in het Nederlands worden ze Provençaalse kruiden genoemd. Ze geven je gerechten een karakteristieke mediterrane smaak en geur. Je kunt Provençaalse kruiden gebruiken in marinades, sauzen, tomatengerechten en bij salades en gebakken krieltje. Wil je zelf je eigen[…]