Wat is Himalayazout? Himalayazout komt uit de uitlopers van het Himalayagebergte en staat bekend om zijn zachte smaak en karakteristieke roze kleur. Het wordt vaak gebruikt in de keuken als alternatief voor regulier tafelzout en wordt daarnaast ook decoratief toegepast en in verzorgingsproducten. De oorsprong van Himalayazout Het zout wordt gewonnen in de Khewra-zoutmijn in[…]
(Bron foto: https://www.ecolife.zone/herbal-remedies/) Etherische oliën hebben de mensheid al eeuwenlang geboeid met hun betoverende geuren en veelzijdige toepassingen. Deze geconcentreerde extracten van planten bevatten niet alleen de essentie van hun aroma, maar bieden ook een scala aan gezondheidsvoordelen. Etherische oliën hebben een prominente plaats veroverd in welness therapie, van aromatherapie tot huidverzorging. In dit blog[…]
In de wereld van kruidenthee bestaan talloze smaken en varianten. Naast bekende klassiekers zijn er ook minder bekende soorten die steeds meer aandacht krijgen. Brandnetelthee is daar een mooi voorbeeld van: een kruidige infusie die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden onder theeliefhebbers. Geschiedenis van brandnetelthee De brandnetelplant (Urtica dioica) is herkenbaar aan zijn[…]
Zwarte peper wordt vaak de koning van de specerijen genoemd. Deze pittige smaakmaker is al eeuwenlang een onmisbaar ingrediënt in keukens over de hele wereld. In dit blog lees je meer over de geschiedenis, de smaak en de verschillende toepassingen van zwarte peper. De geschiedenis van zwarte peper De oorsprong van zwarte peper ligt in[…]
Of je nu van goudbruine, knapperige patatjes houdt die net uit de friteuse komen of van ovengebakken friet, één ding is zeker: patat is onweerstaanbaar lekker. Maar wat is een goede portie friet zonder de perfecte kruidenmix om het geheel naar een hoger niveau te tillen? Waarom zou je niet je eigen patatkruiden maken? Ontdek[…]
Specerijen geven elke maaltijd meer smaak en karakter. Van pittig en kruidig tot zoet en warm: ze zijn onmisbaar in de keuken. In dit overzicht nemen we je mee langs de meest gebruikte specerijen. Benieuwd naar de populairste keukenkruiden? Lees dan hier verder. 1. Peper (zwart en wit) Zwarte peper staat bekend als de koning[…]
Lavendel is een populair kruid dat oorspronkelijk uit Egypte komt. Tegenwoordig wordt het verbouwd in landen rond de Middellandse-Zee. Het woord lavendel komt van het Latijn ‘lavere’ wat ‘wassen’ betekent. Het is dus lang bekend dat lavendel reinigend is voor lichaam en geeft. Lavendelthee is een prima cafeïnevrij alternatief voor het warme ochtenddrankje. Lavendelthee prikkelt[…]
Sluit je ogen en denk aan versgemalen paradijszaad. Wat ruik je dan? Er zijn maar weinig mensen die deze bijzondere specerij kennen. Daarom doen wij een poging om de unieke geur van paradijskorrels te beschrijven. Denk aan een combinatie van hazelnoot, cacao en mandarijn. Samengevat is dat de geur van paradijszaad. Het smaakt zoet, aards,[…]
Deze pasilla chili saus is een klassieker uit de Mexicaanse keuken en wordt gebruikt bij gerechten met eieren, gegrild vlees of kip. Het is ook lekker bij quesadillas, enchiladas en tortilla chips. De gebruikte pasilla peper wordt ook wel chilaca, chile negro (zwarte peper) of pasilla bajio genoemd. In plaats van de saus kant en[…]
De liefhebbers van de Franse keuken komen ze in veel recepten altijd weer tegen: herbes de Provence, in het Nederlands worden ze Provençaalse kruiden genoemd. Ze geven je gerechten een karakteristieke mediterrane smaak en geur. Je kunt Provençaalse kruiden gebruiken in marinades, sauzen, tomatengerechten en bij salades en gebakken krieltje. Wil je zelf je eigen[…]