Etherische olie: wellness in een flesje

Etherische oliën wellness in een flesje

(Bron foto: https://www.ecolife.zone/herbal-remedies/) Etherische oliën hebben de mensheid al eeuwenlang geboeid met hun betoverende geuren en veelzijdige toepassingen. Deze geconcentreerde extracten van planten bevatten niet alleen de essentie van hun aroma, maar bieden ook een scala aan gezondheidsvoordelen. Etherische oliën hebben een prominente plaats veroverd in welness therapie, van aromatherapie tot huidverzorging. In dit blog[…]

Zwarte peper: de koning van de specerijen

Zwarte peper - koning specerijen

Zwarte peper kun je gerust de koning van de specerijen noemen. Deze pittige smaakmaker is al eeuwenlang een onmisbaar ingrediënt in gerechten over de hele wereld. Zwarte peper is niet alleen populair in de keuken, maar heeft ook positieve eigenschappen voor de gezondheid In dit blog duiken we dieper in de geschiedenis, de toepassingen en[…]

Top 10 populairste specerijen

Top 10 populairste specerijen

Specerijen geven een smaakboost aan alledaagse gerechten en zijn onmisbaar in je keukenkastje . In dit blog verkennen we de meest gebruikte specerijen. Benieuwd naar de populairste keukenkruiden? Lees dan hier verder. 1. Peper (zwarte en witte Peper) Peper is de koning van de specerijen en een van de oudste specerijen ter wereld. Zwarte peperkorrels,[…]

We love lavendel

Lavendel is een populair kruid dat oorspronkelijk uit Egypte komt. Tegenwoordig wordt het verbouwd in landen rond de Middellandse-Zee. Het woord lavendel komt van het Latijn ‘lavere’ wat ‘wassen’ betekent. Het is dus lang bekend dat lavendel reinigend is voor lichaam en geeft. Lavendelthee is een prima cafeïnevrij alternatief voor het warme ochtenddrankje. Lavendelthee prikkelt[…]

Zelf Provençaalse kruiden maken

Zelf-Provencaalse-kruiden-maken

De liefhebbers van de Franse keuken komen ze in veel recepten altijd weer tegen: herbes de Provence, in het Nederlands worden ze Provençaalse kruiden genoemd. Ze geven je gerechten een karakteristieke mediterrane smaak en geur. Je kunt Provençaalse kruiden gebruiken in marinades, sauzen, tomatengerechten en bij salades en gebakken krieltje. Wil je zelf je eigen[…]