Recepten
Mexicaanse Pasilla chili saus
Deze pasilla chili saus is een klassieker uit de Mexicaanse keuken en wordt gebruikt bij gerechten met eieren, gegrild vlees of kip. Het is ook lekker bij quesadillas, enchiladas en tortilla chips. De gebruikte pasilla peper wordt ook wel chilaca, chile negro (zwarte peper) of pasilla bajio genoemd. In plaats van de saus kant en klaar te kopen, kan je ook je eigen saus maken. We hebben het recept voor je! Dit recept is een tikkeltje pittig, maar oh zo lekker. En je bent binnen 5 minuten klaar.
Benodigdheden:
- 2 theelepels pasilla chili poeder
- 0,5 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 160 ml water
- 1 eetlepel azijn
- Zout (naar smaak)
Bereidingswijze:
Doe de knoflook, water, azijn, oregano en zout in een keukenmachine en maal het tot moes. Voeg de pasilla peper toe en meng dit mooi door de saus.