Oppassen met roze peper als je allergisch bent voor noten

Roze-peper-Oppassen-als-je-allergisch-bent-voor-noten

Is roze peper een nep peper?
Roze peper wordt ook wel Braziliaanse peper genoemd en heeft een fris zoete smaak en die heerlijk met vette vis combineert. Roze peper komt op grote schaal voor in Brazilië en is geen familie van witte peperkorrels of zwarte peperkorrels, hij wordt daarom ook wel nep peper genoemd. Roze pepers smaken ook minder heet en zijn zacht van structuur. Ze zijn familie van de cashew- en pistachenoten. Als je een notenallergie hebt, moet je dus uitkijken met roze peperkorrels!

Roze peper is familie van de cashew, pistache en mango
Roze pepers zijn de gedroogde besjes van de Schinus terebinthifolius, een struik die met name in Brazilië voorkomt. Deze struik is lid van de pruikenboomfamilie. Bij deze familie horen ook de cashewnoot, de pistachenoot en mango. Roze peper is dus helemaal geen peper. Hij smaakt ook zoet en is veel minder heet.

Hoe roze peper het leven van een klein meisje in gevaar bracht
Blogster Cristina heeft een dochter met een ernstige notenallergie. Ze schrijft op haar blog Cristinascucina hoe haar dochter in Disneyland een allergische reactie kreeg nadat ze een notenvrij gerecht had gegeten. Toen ze vlak daarna op Amazon een review las van iemand die waarschuwde voor roze peper wist ze waarom haar dochter een allergische reactie kreeg. Kijk daarom uit met roze peper als je een notenallergie hebt.

Vanaf  4,45