Anijszaad gemalen
Vanaf € 2,25
Anijspoeder kan in taarten, cakes en koekjes worden gebruikt. Anijs is een veelzijdig kruid en wordt ook medicinaal toegepast. Het smaakt zoet en heeft een typische smaak die je ook tegenkomt in likeur, zoals raki. Anijspoeder is ook lekker bij fruit, noten, pompoen en worteltjes. Je kunt het ook gebruiken bij vis en in curry’s.
- Bestel nu, morgen in huis
- Klanten geven ons een 9,6
- Vaste bezorgkosten van € 4,95
- Vragen? Bel ons op 010-3046089
- Niet tevreden, geld terug
Meer mogelijkheden
Beschrijving
Oorsprong anijszaad
Anijs dankt zijn naam aan het Griekse woord anetos, wat zo iets als ontspannen betekent. Anijs is werkzaam tegen maagklachten en darmkrampen en dat wisten ze blijkbaar al in de oudheid. De anijsplant komt veel voor in landen rond de Middellandse-Zee. Anijs werd al in 1500 voor Christus in het oude Egypte gebruikt en werd later ook populair bij de Grieken en Romeinen. De wiskundige Pythagoras was een van de Romeinse fans van het kruid en hij prees de deugden van alle delen van de plant, vooral de anijszaden. Zowel Hippocrates als Dioscorides stelden het gebruik van het kruid voor als middel tegen hoest. En hun Romeinse tegenhangers ontdekten dat het kruid goed was voor de spijsvertering. Door de eeuwen heen werd anijs voornamelijk gebruikt als medicijn. In de 19de eeuw begonnen de Duitsers het anijs te gebruiken om hun brood op smaak te brengen. Sindsdien is anijs niet weg te denken als ingrediënt veel gerechten, met name bakgerechten.
Hoe smaakt anijspoeder?
De smaak van anijs is dropachtig en wordt vaak geassocieerd met die van zoethout. De smaak kan ook worden vergeleken met die van venkel.
Anijszaad gezond
Anijszaad zit boordevol verschillende belangrijke voedingsstoffen zoals calcium, ijzer en vitamine C.
Hoe anijspoeder te gebruiken
Anijspoeder wordt veel gebruikt in cake en gebak en snoep. Maar kan ook in hartige gerechten worden toegepast zoals soepen en gerechten met wortels.