Waarom bijenpollen gezond zijn

Waarom bijenpollen gezond zijn

Bijenpollen zijn een krachtig superfood en hebben talloze gezondheidsvoordelen. In deze blog gaan we dieper in op wat bijenpollen zijn, waarom ze zo goed voor je zijn en hoe je ze kunt gebruiken.

Wat zijn bijenpollen?

Bijenpollen, ook wel bekend als stuifmeelkorrels, zijn kleine balletjes van stuifmeel die door bijen worden verzameld van bloemen. Deze korrels worden vervolgens samengevoegd met bijennectar, enzymen en bijenspeeksel om pollenklompjes te vormen die bijen opslaan in de honingraten van hun bijenkorven. Bijenpollen zijn de belangrijkste bron van eiwitten voor bijen en dienen als voedsel voor de bijenkoningin, bijenlarven en volwassen werkbijen.

Waarom zijn bijenpollen goed voor je?

Bijenpollen zijn ongelooflijk voedzaam en bieden een breed scala aan gezondheidsvoordelen:

 • Rijk aan voedingsstoffen: Bijenpollen bevatten essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en aminozuren. Ze zijn een uitstekende bron van B-vitaminen, vitamine C, vitamine E en foliumzuur.
 • Verhoogde energie: Door de combinatie van koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten in bijenpollen, kunnen ze je energieniveaus verhogen en vermoeidheid verminderen.
 • Ondersteuning immuunsysteem: De antioxidanten in bijenpollen kunnen het immuunsysteem versterken en helpen bij de bestrijding van ziekten.
 • Ontstekingsremmend: Bijenpollen bevatten natuurlijke ontstekingsremmende stoffen die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.
 • Allergieën: Sommige mensen gebruiken bijenpollen als een natuurlijke remedie tegen hooikoorts. Het eten van bijenpollen kan ervoor zorgen dat de hoeveelheid histamine in jouw lichaam afneemt. Dit kan hooikoorts verlagen.
 • Ondersteuning spijsvertering: Bijenpollen kunnen de spijsvertering bevorderen en helpen bij de opname van voedingsstoffen.

Hoe kun je bijenpollen gebruiken?

Bijenpollen zijn veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden gegeten:

  • Direct eten: Je kunt bijenpollen gewoon direct eten, een theelepel per dag is meestal voldoende. Ze hebben een lichte, bloemige smaak.
  • Toevoegen aan smoothies: Mix bijenpollen in je dagelijkse smoothie voor een voedzame boost.
  • Strooi over salades: Strooi bijenpollen over je salades als een smakelijke en voedzame topping.
  • Meng met yoghurt of havermout: Voeg bijenpollen toe aan je ontbijt voor extra voedingsstoffen.
  • Bijenpollen in honing: Sommige mensen geven er de voorkeur aan om bijenpollen te mengen met rauwe honing voor extra smaak en bite.

Bijenpollen zijn een waardevolle superfood die talloze gezondheidsvoordelen hebben. Door ze toe te voegen aan je dagelijkse voeding, kun je profiteren van hun voedingsstoffen en positieve effecten op je gezondheid.

Vanaf  3,95