Vitamine C poeder
Vanaf € 2,95
Ascorbinezuur, ofwel vitamine C, is een kleurloze en reukloze stof die makkelijk in water oplost. Het wordt gebruikt om de houdbaarheid van producten te verlengen en als broodverbeteraar. Het wordt vaak in brood gebruikt om de kwaliteit te waarborgen. Ascorbinezuur staat als hulpstof ook bekend als E-300.
- De voordeligste kruidenwinkel
- Nederlandse webshop
- Vragen? Bel ons op 010-3046089
- Geen plastic, duurzaam verpakt
- Gratis verzending boven € 50,-
- Bestel nu, morgen in huis
- 97% wordt op tijd bezorgd
- Klanten geven ons een 9,6
- Binnen 30 dagen retourneren
Meer mogelijkheden
Beschrijving
Wat is ascorbinezuur?
Ascorbinezuur is de scheikundige naam voor vitamine C. De stof is een toegestane stof in voedingsmiddelen en staat bekend als E-300. Ascorbinezuur wordt niet aangemaakt door het menselijk lichaam en kan je dus alleen binnenkrijgen door het eten van bijvoorbeeld groente en fruit. Ascorbinezuur werkt in belangrijke mate als antioxidant. Het voorkomt de bruining van vruchtensappen, gesneden fruit en vlees.
Waar kun je het voor gebruiken?
Ascorbinezuur wordt vaak aan meel toegevoegd om de kwaliteit van gluten (de eiwitten), die ontstaan tijdens het kneden, te verbeteren. Ascorbinezuur geeft tijdens het kneden zuurstof af aan het deeg en het zuurstof wordt opgenomen door de eiwitten in het deeg. Dit resulteert in meer volumineuze broden met een luchtige kruim. Gebruik ascorbinezuur spaarzaam. De achterkant van een theelepeltje is vaak meer dan genoeg om thuis een brood te bakken.
Alternatief voor ascorbinezuur
Moet je voor een broodrecept ascorbinezuur gebruiken en heb je het niet in huis? Geen paniek. Gebruik sap van een versie citroen. Dit geeft vergelijkbare resultaten als ascorbinezuur, maar je brood krijgt een wat zure bijsmaak. Een beter alternatief voor ascorbinezuur is daarom acerola poeder. Dit wordt gemaakt van de acerola kers en zit boordevol vitamine C.
Ascorbinezuur gezond
Ascorbinezuur van Voordeelkruiden kan ook als voedingssupplement worden gebruikt en is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het helpt bij de collageenvorming: het normaal functioneren van botten, kraakbeen, tandvlees, huid en tanden en ondersteunt de werking van het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Ook verhoogt het de ijzeropname en draagt het bij aan het verminderen van vermoeidheid.