Agar Agar
Vanaf € 4,45
Agar Agar (E406) is een vegetarisch alternatief voor gelatine. Het wordt gewonnen uit zeewier en is daarom ook geschikt voor vegetariërs. Agar Agar kan worden gebruikt als bindmiddel om de heerlijkste pudding, taarten, soepen, sauzen en smoothies te maken.
- De voordeligste kruidenwinkel
- Nederlandse webshop
- Vragen? Bel ons op 010-3046089
- Geen plastic, duurzaam verpakt
- Gratis verzending boven € 50,-
- Bestel nu, morgen in huis
- 97% wordt op tijd bezorgd
- Klanten geven ons een 9,6
- Binnen 30 dagen retourneren
Meer mogelijkheden
Beschrijving
Agar Agar kopen
Agar Agar is een bindmiddel en geleermiddel en is in tegenstelling tot gelatine 100% vegetarisch. Je kunt er taarten of toetjes mee laten opstijven, soepen mee binden of pudding mee maken. Het wordt gemaakt van gedroogd roodwier. Dit zijn algen die rijk zijn aan eiwitten en mineralen. Agar Agar heeft zelf geen smaak, geur of kleur en is daardoor heel goed te gebruiken in de keuken. Het maakt daarbij niet uit of je het toevoegt aan een zout of een zoet gerecht. Het zal niets aan de originele smaak van de ingrediënten in je gerecht veranderen. Agar Agar poeder is ongeveer 5 maal zo sterk als gelatine. 4 gram Agar Agar is ongeveer gelijk aan 10 blaadjes gelatine.
Agar Agar gezond
Onze Agar Agar bevat weinig calorieën, vetten en koolhydraten maar is wel rijk aan eiwitten en mineralen zoals calcium, magnesium en ijzer. Agar Agar wordt veel gebruikt binnen de Japanse kruiden. Hierbij wordt een theelepel Agar Agar poeder toegevoegd aan thee of heet water. Door dit te drinken voor de maaltijd heb je een licht verzadigd gevoel voor je aan tafel gaat. Dit bevordert het gewichtsverlies.
Agar agar gebruiken
Gebruik 1 of 2 gram Agar Agar per liter vloeistof. 1 gram om lichtjes op te stijven en 2 gram als je een stevige textuur wilt hebben. Los het poeder op in een koude vloeistof (water, melk, bouillon, thee of room) en breng deze een paar minuten aan de kook. Daarna kan het beetje bij beetje worden toegevoegd aan het gerecht. Voor koude gerechten even laten afkoelen. Agar Agar lost op boven de 85°C en wordt al stevig stevig bij 40°C. Een snelle verwerking in je gerecht wordt dus aangeraden!
Vlug-klaar gerecht met Agar Agar
Aardbeienkransjes. Snij 400 gram aardbeien in stukjes en vul hiermee een klein tulbandvormpje. Los 5 gram Agar Agar op in 450 ml water en breng dit roerend aan de kook. Voeg 3 eetlepels aardbeiendiksap en 3 eetlepels ahornsiroop toe. Laat het nog 2 minuten doorkoken. Giet het voorzichtig over de aardbeienstukjes en geef enkele tikken tegen het vormpje om de luchtbellen eruit te laten. Zet het vormpje direkt in een schaal met koud water. Na 4 minuten is het kransje stijf en kan het voorzichtig uit het vormpje op een schotel gezet worden. Vul het vormpje opnieuw met aardbeien voor het volgende kransje.