Kervel
Vanaf € 2,95
Kervel past goed in fijne gerechten zoals soepen, sauzen en salades. Meng het met boter om een heerlijke kruidenboter te maken. De smaak zit tussen anijszaad en peterselie. Kervel kan goed met andere kruiden worden gemengd.
- Bestel nu, morgen in huis
- Klanten geven ons een 9,6
- Gratis bezorgd boven € 35,-
- Vragen? Bel ons op 010-3046089
- Niet tevreden, geld terug
Beschrijving
Kervel kopen
Kervel werd al door de Romeinen gebruikt om voedsel op smaak te brengen. Samen met dragon, bieslook en peterselie vormt het de ingrediënten van de fines herbes, het klassieke Franse kruidenmengsel. Kervel combineert goed met dragon, peterselie en saffraan en wordt vaak samen gebruikt om soepen, visgerechten, eieren of lamsvleesgerechten op smaak te brengen. Maak een heerlijke saladedressing door het te mengen met azijn en olijfolie. Kervel verliest tijdens het koken snel zijn smaak. Daarom moet het pas tegen het einde van de kooktijd worden toegevoegd en zeer kort worden meegekookt om de smaak tot zijn recht te laten komen.
Smaak kervel
Kervel heeft dezelfde drop tonen als basilicum. Het smaakt naar een mix van anijs, selderie en peterselie met een vleugje munt. Het aroma is subtiel, waardoor het niet overheerst en makkelijk te combineren is met andere kruiden.
Kervel vervangen
Een goede vervanger van kervel is dragon. De smaak van dragon is vergelijkbaar met die van kervel omdat beide tonen van anijs hebben. Er is wel een aandachtspunt als je dragon gebruikt als vervanger voor kervel. De smaak van dragon is sterk en kan een gerecht gemakkelijk overheersen. Daarom adviseren wij om te beginnen met de helft van de hoeveelheid die je recept nodig heeft voor kervel en dit naar smaak te verhogen. Je kunt ook peterselie gebruiken als alternatief voor dragon. Vooral als je van plan bent om het als garnering te gebruiken.
Kervel thee
Kervel bezit geneeskrachtige eigenschappen. Een thee gemaakt met kervel helpt om de bloeddruk te verlagen. Ook breekt het gifstoffen af en helpt het lichaam te zuiveren.
Vlug-klaar gerecht met Kevel
Kruidenboter met kervel. 150 gram boter zacht roeren met wat zout, vermengen met 1 eetlepel fijngehakte rode paprika, 2 tenen knoflook uit de pers, snufje cayennepeper en 1 eetlepel kervel.