Mierikswortel gemalen
Vanaf € 3,45
Mierikswortel is pittig en smaakt naar radijs en mosterd. Gebruik hem om sauzen en vis meer pit te geven. Mierikswortel wordt ook wel kreno, boerenradijs, peperwortel of mieredi genoemd en is familie van de wortel.
- De voordeligste kruidenwinkel
- Nederlandse webshop
- Vragen? Bel ons op 010-3046089
- Geen plastic, duurzaam verpakt
- Gratis verzending boven € 50,-
- Bestel nu, morgen in huis
- 97% wordt op tijd bezorgd
- Klanten geven ons een 9,6
- Binnen 30 dagen retourneren
Meer mogelijkheden
Beschrijving
Gemalen mierikswortel
Onze gemalen mierikswortel is gemaakt met gedroogde mierikswortelwortel die tot poeder is gemalen. Het werd al gebruikt door de oude Egyptenaren. De Grieken gebruikten het voor zijn geneeskrachtige voordelen. Mierikswortel is familie van de gewone wortel en wordt gebruikt als vervanger voor de veel pittigere Japanse wasabi. Voeg gemalen mierikswortel toe aan oestersaus om de zoute smaak van de oesters te verzachten.
Hoe smaakt mierikswortel?
Mierikswortel heeft een scherpe en warme smaak en behoort tot dezelfde familie als mosterd. De smaak ervan vertoont daarom ook gelijkenissen met mosterdpoeder.
Mierikswortelpoeder kopen
Bij Voordeelkruiden hebben we gemalen mierikswortel van topkwaliteit. Wist je dat Mierikswortelpoeder veel vitamine C, B6 en foliumzuur bevat? Daarnaast zit de wortel vol met mineralen zoals ijzer, natrium, calcium en fosfor. Er zijn weinig groenten die zoveel mineralen en vitamines bevatten als mierikswortel.
Mierikswortelpoeder vervangen
Het vinden van een geschikte vervanger voor mierikswortel poeder is makkelijker dan je misschien denkt. Wasabi is de beste optie om mierikswortel te vervangen, omdat deze een vergelijkbaar smaakprofiel heeft als mierikswortel en uit dezelfde familie komt.
Vlug-klaar gerecht met gemalen mierikswortel
Zelfgemaakte mierikswortelsaus. Meng 150 ml room, 5 gram gemalen mierikswortel, 1 eetlepel dragonazijn, een snufje basterdsuiker, een snufje mosterdpoeder en een snufje zout. Serveer de saus om geroosterde rosbief extra scherpte te geven of voor het maken van extra romige aardappelen.